Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears | 15 de juliol 2024.

19/08/2022
Nuestros centros deben proporcionar el derecho a la educación en condiciones óptimas de seguridad, salud y sostenibilidad.

El sindicat mostra la seva satisfacció per la proposta, una de les reivindicacions històriques de CCOO, però convida al Ministeri a treballar de manera consensuada amb la comunitat educativa perquè la posada en marxa d'aquesta iniciativa sigui eficient i democràtica.

29/10/2021
Prevenció riscs laborals
  • Formació inicial específica per lloc de feina
  • Sessions d'informació per als coordinadors de seguretat i salut dels centres
  • Sessió informativa sobre sensibilització per un ús saludable de la veu...i altres.

S’ha publicat al microsite de prevenció la informació sobre els cursos en matèria de prevenció de riscs laborals que es realitzen des del Servei de Prevenció.

16/09/2021
Covid bibiliografia

Recull de materials publicats sobre la COVID.

30.04.2021

FE-CCOO reclama millores pel futur de la nova FP donant prioritat a les condicions laborals de les treballadores i els treballadors d’aquest cos

Tot i els avançaments que proposa la LOMLOE per la nova FP, aquesta llei no pot discriminar a certa part del professorat. FE-CCOO ha denunciat aquesta problemàtica davant el Ministeri i la Conselleria d´Educació i exigeix una solució urgent que doni sortida a les incerteses provocades.

Veure document

10/03/2021
Vacunació

Com a sindicat de classe, demanam que la vaccinació no deixi fora al personal docent i no docent de la comunitat educativa dels Centres d’Adults, del Conservatori i la Universitat. També s’ha d’assegurar i protegir al col·lectiu professional que treballa en aquests ensenyaments.

01/02/2021
Actualitat pandèmica Covid-19

Demana que s'adoptin les mesures necessàries per evitar que l'educació sofreixi una altra “apagada massiva” com el del confinament de març de 2020.

18/12/2020
Dosis de vacuna

El sindicat espera que les entitats privades assumeixin sense excuses els concerts subscrits malgrat l'excepcionalitat de la situació.

10/12/2020
El documento da respuesta a las preguntas que llegan a CCOO de forma reiterada.

Aclarim els dubtes sorgits en la comunitat educativa durant els últims mesos i posem el focus en les mesures de prevenció que cal millorar. La guia agrupa qüestions relacionades amb la tramitació i gestió de casos, l'exposició a patologies i un tercer bloc relacionat amb materials i instal·lacions.

27/10/2020
10 Claus per previndre el Burnout

La situació que hem enfrontat aquest any 2020 ha disparat la incidència d'aquesta síndrome.

08/10/2020
Telefon atencio psicologica

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB), amb la col·laboració de Fundació “la Caixa” i de la Direcció General d’Emergències, ha activat un telèfon gratuït d’atenció psicològica a la ciutadania per assessorar a totes aquelles persones amb afectació psicològica o emocional derivada o agreujada a conseqüència de la crisi sanitària del SARS-CoV-2.

25/09/2020
FECCOO Illes informa

En data de dia 24 de setembre, al BOIB Núm. 165 s'ha fet pública la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca per la qual s’aprova la instrucció per a la concessió de trasllats per raons de salut o de rehabilitació als funcionaris docents de l'ensenyament no universitari al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

14/09/2020
Dubtes generals COVID-19
Dubtes generals
  • Centres Coordinadors EDUCOVID
  • Telèfon per a famílies: Dubtes en el àmbit educatiu
  • Què fer si el teu fill/a té simptomes

Resol els teus dubtes en els telèfons i correus electrònics habilitats per a consultes Covid-19.

17/07/2020
Inicio de curso 2020-2021

El sindicat afirma que la relaxació de les recomanacions i les retallades en grups i plantilles impedeixen la posada en marxa de mesures preventives adequades per al retorn als centres educatius.

30/06/2020
Dinero

La FE-CCOO afirma que és necessari que la Conselleria d’Educació faci les inversions en Educació a les que es va comprometre en el seu programa electoral i destini els doblers que el Ministeri d’Educació va prometre a causa de la pandèmia a la millora dels centres educatius.

Prevenció riscs laborals

  • Formació inicial específica per lloc de feina
  • Sessions d'informació per als coordinadors de seguretat i salut dels centres
  • Sessió informativa sobre sensibilització per un ús saludable de la veu...i altres.

S’ha publicat al microsite de prevenció la informació sobre els cursos en matèria de prevenció de riscs laborals que es realitzen des del Servei de Prevenció.

Amianto en los centros educativos

L'OMS afirma que es produeixen 107.000 morts a l'any per malalties derivades de l'amiant. Descobreix què fer i com actuar en cas d'exposició. Per la teva seguretat compta amb CCOO.

Gestion efectiva de conflictos e incidentes frente a la asunción de riesgo en centros de atención a personas con discapacidad

Fullet resum descarregable sobre la gestió efectiva de conflictes i incidents enfront de l'assumpció del risc i un protocol per a la gestió de conflictes en centres d'atenció a persones amb discapacitat.

Cuadernillo de buenas prácticas en los centros de atención a personas con discapacidad

Els riscos psicosocials juntament amb els riscos ergonòmics són, sens dubte, els que major incidència tenen en la salut dels treballadors i treballadores dels centres d'atenció a persones amb discapacitat.

Riscos discapacitat

Guia de resultats. Informació i enfortiment de la implicació d'empresaris i treballadors per la millora de la seguretat i salut en el treball

Cartel de la concentración

Amb motiu del 28 d'Abril, Dia internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, CCOO i UGT volem posar de manifest el dret que tenim els treballadors i treballadores a prendre el control sobre les nostres condicions laborals i a exigir un treball sense riscos. Durant 2018 la sinistralitat laboral va continuar incrementant-se: Es van registrar més de 1,3 milions d'accidents laborals, 152 cada hora. També ho va fer la cara més tràgica d'aquesta realitat: 652 persones van morir a conseqüència d'un accident de treball.