Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears | 21 d?abril 2025.

ENSENYAMENT PRIVAT

Les treballadores dels CEI externalitzats del PMEI de l’Ajuntament de Palma continuen amb les mobilitzacions per no tenir cap resposta de l’Ajuntament

    Més de 100 treballadores i persones que donen suport a la seva demanda es concentren davant l'Ajuntament per insistir en d’obrir un espai de negociació

    18/03/2025.
    Equiparació salarial ja!

    Equiparació salarial ja!

    Palma,18 de març de 2025

    Les treballadores dels centres d'educació infantil externalitzats del Patronat Municipal d'Escoles Infantils de l'Ajuntament de Palma, amb el suport dels sindicats CCOO i UGT tornen a sortir al carrer, aquesta vegada davant l'ajuntament, per reclamar la igualtat salarial respecte de les seves companyes dels centres de gestió directa, ja que fan les mateixes funcions i se’ls obliga a tenir la mateixa formació.

    Davant el fet que no han tingut a hores d’ara resposta de la responsable d’Educació de l’Ajuntament de Palma, la Sra. Lourdes Roca Calafell, el col·lectiu afectat, més de 100 treballadores, estan ben decidides a arribar a la vaga indefinida si no s’estableix un diàleg de negociació. El fet que siguin la majoria de les treballadores dels centres educatiu sinfantils que pateixen aquest greuge salarial, pot provocar un daltabaix amb el manteniment del servei. Això provoca que famílies també es troben afectades i en qualsevol cas, el responsable d’aquesta situació és l’Ajuntament de Palma per externalitzar un servei fonamental per a la societat amb la sola intenció d’abaratir costs.

    Les treballadores afectades per l’externalització han sostingut el servei a costa de les seves condicions de vida, del seu progressiu empobriment, fins que la situació és absolutament insostenible. Els seus sous no arriben tan sols als mínims establerts en qualsevol altre sector laboral en el qual s’exigeix la formació que elles acrediten. Són Tècniques titulades en el cicle superior d’FP en Educació infantil i les coordinadores han de presentar el Grau universitari de mestre d’infantil. Tot, gairebé per arribar als 1.150 euros mensuals, mentre que en un centre de gestió directa el seu salari seria d’uns 1.800 euros. Al capdavall, estam davant un greuge laboral que impacta en l'estabilitat del sistema educatiu infantil. Les treballadores han de ser valorades per la importància de la tasca que realitzen, fet que fins aleshores no es dona. La fórmula per abaratir les despeses dels serveis municipals és acosta de la fragilitat econòmica de les seves treballadores.

    Les seves reivindicacions es basen en tres punts fonamentals: l’equiparació salarial amb la resta d’educadores municipals. Millores laborals que fomentin un entorn de treball més just, motivador i productiu i un inici de diàleg amb els responsables de l’ajuntament per refermar les seves demandes i que es produeixin els canvis que necessiten. Les treballadores manifesten que el Sr. Jaime Martínez Llabrés, batle de Palma, tot i fer l’anunci d’equiparació per la ràdio, no s’ha posat en contacte amb els seus representants i que la Sra. Lourdes Roca, segona tinenta de batle, responsable d’Educació, tampoc ha volgut escoltar i llegir el que reclamen des del mes de desembre; conjuntament amb en Chema Noguera i en Pedro Miró.

    Demanen a totes les companyes d’Educació infantil i també a les famílies que s’adhereixin a les seves mobilitzacions