Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears | 15 de juliol 2024.

ÀREA PÚBLICA

CCOO exigeix al Govern la pujada salarial del 2,5% per a les empleades i empleats públics

  L'Àrea Pública de CCOO exigirà en la reunió que se celebra avui, 17 de juny de 2024, amb Funció Pública, mesures contundents per a realitzar la pujada salarial del 2,5%, compromesa en l'Acord marc per a una Administració del Segle XXI.

  18/06/2024.

  Madrid, 17 de juny de 2024

  Al novembre de 2022, aquesta administració va subscriure un acord amb CCOO i UGT, per a la pujada salarial dels empleats i empleades públiques d'aquest país, en els següents tres anys, fins a aconseguir un 9,8% de pujada total.

  L'última pujada d'un 2,5%, compromesa per l'Estat en aquest acord, s'hauria d'haver produït al gener de 2024. La situació parlamentària que ha portat a una pròrroga pressupostària no pot ser impediment, ja que des de CCOO es considera que no és obstacle per a no realitzar la pujada pactada, quan altres pujades sí que s'han realitzat amb la mateixa pròrroga pressupostària.

  Aquest sindicat entén que aquesta pujada és una exigència per al Govern, i un compromís, ja no sols per l'acord signat, sinó un compromís amb els seus empleats i empleades públiques, i que ha de buscar la formules oportunes o necessàries de manera urgent per a fer efectiu l'increment salarial, entenent que un Reial decret llei immediat seria la solució. Si no és així, CCOO prendrà les mesures oportunes des de l'organització sindical perquè es produeixi l'increment retributiu.