Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears | 23 de juny 2024.

MENORS

Insuficient proposta econòmica de les organitzacions patronals

  Reunió del 27 de maig

  31/05/2024.
  Increments anuals percentuals sobre els salaris bruts

  Increments anuals percentuals sobre els salaris bruts

  Hem acudit a la convocatòria de la Mesa Negociadora del V Conveni Col·lectiu, després de l'última reunió on es va iniciar la negociació de la part econòmica i en la qual, per l'enorme diferència entre el plantejat per les parts, no es va aconseguir cap acord.

  En la reunió, les patronals han modificat la seva última proposta cenyint-se només a alguns aspectes de les diferents qüestions econòmiques que abasta el Conveni.

  Respecte a les taules salarials, han ofert uns increments anuals percentuals sobre els salaris bruts que s'aplicarien al complement específic. (Mira en la imatge per veure la proposta)

  Respecte al complement d'antiguitat, plantegen una pujada en 2026 a 18 € el trienni, en 2027 a 18,52 €, en 2028 a 19,1€ i en 2019 a 19,67 €. No plantegen cap increment en els complements de festivitat i nocturnitat, ja que al·leguen que, com pugen les quanties dels salaris bruts, aquests complements també pujaran. Accepten pujar el quilometratge a 0,26€. I respecte a les dietes realitzen la següent proposta: 14 € la mitja dieta, 28 € la dieta completa i 80 € la dieta completa amb pernocta.

  Com venim anunciant, una proposta d'aquest tipus es troba encara lluny de les pretensions i objectius que ens hem marcat. En primer lloc, perquè és clarament insuficient, fonamentalment en la mesa de mesures judicials, i no recull les reivindicacions del sector, però també perquè són moltes altres les qüestions que hem plantejat en la mesa (formació, excedències, permisos retribuïts, salut laboral, equiparació de taules en 2026, etc.) i que, o bé la patronal no s'ha pronunciat sobre elles o directament ha verbalitzat que no està disposada a obrir una negociació sobre aquests temes.

  Així que la reunió ha finalitzat sense cap acord, tornant-nos a citar el 17 de juny. Qualsevol dubte, necessitat d'aclariment o consulta pots fer-la arribar al compte de correu reeducales@fe.ccoo.es.

  Documentació associada
  Documentació associada