Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears | 23 de juny 2024.

PATRONAT MUNICIPAL D'ESCOLES D'INFANTS DE PALMA

Les treballadores del PMEI intervenen al Ple de l'Ajuntament de Palma per reclamar la carrera professional

  Volen ser escoltades. Volen cobrar la carrera professional com ho fan tots els treballadors de l’Ajuntament de Palma, Palma activa i Patronat de l'habitatge.

  30/05/2024.
  NO SOM TREBALLADORES DE SEGONA

  NO SOM TREBALLADORES DE SEGONA

  Aquest és part de la intervenció que han fet avui al Ple de l'Ajuntament de Palma:

  "Som un col·lectiu de treballadores del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants i estem aquí per reclamar els nostres drets i que no ens discriminin com si fóssim treballadores de segona. Pareix que dins l’Ajuntament de Palma no existeix la igualtat. La nostra empresa és igual que la resta d’empreses d'aquest Ajuntament, o això és el que ens pensàvem.

  Fa temps que el Comitè del PMEI va negociar, amb l’anterior consistori, aquest  dret a cobrar la carrera professional. Tenim actes signades de dia 21 de desembre de 2022 a on ens reconeixen aquest dret i ens diuen: -SÍ!, a la carrera professional, tenim també un document de la carrera professional signat per l’anterior Gerent i el regidor d’Educació.

  Amb el canvi de govern, les negociacions varen quedar aturades i, el setembre de 2023 les vàrem reprendre, ja amb el nou Gerent del PMEI. Des de llavors, ens hem reunit en nombroses ocasions amb l’empresa i tenim signades totes les actes d’aquestes reunions, a on també estaven a favor de defensar, tramitar i pagar-nos la carrera professional. A aquestes actes, inclús queda reflectit com es formalitzarà aquest pagament i a partir de quan el començarem a cobrar a la nòmina.

  Des de setembre del 2023 només hem rebut bones paraules, compromisos que no s’han complit i actes conjuntes amb l’empresa a on ens continuen dient: SÍ, però que, fins al dia d’avui, 30 de maig de 2024, no s’ha fet cap moviment ni tràmit per fer-la realitat i no sabem absolutament res de com està la negociació amb la Regidoria d’Hisenda i amb el departament d'intervenció.

  Sabem que, des de gener d’aquest any 2024, l’empresa Palma Activa i el Patronat Municipal de l'habitatge, que també són organismes autònoms de l'Ajuntament de Palma, estan cobrant la carrera professional, amb efecte retroactiu des de gener del 2023. Que és el mateix que nosaltres demanàvem inicialment.

  Hem sol·licitat al nostre Gerent poder reunir-nos amb la Regidoria d’Hisenda, però encara no hem pogut tenir aquesta reunió.

  Això és un petit resum del camí que ja hem recorregut per la negociació de la carrera professional. Una negociació a on no ens donen respostes, una negociació a on s’està produint un greuge comparatiu i discriminatori comparat amb les altres dues empreses municipals que sí ho estan cobrant des del 2023 i, altres que també estan en negociacions però amb alguns dels tràmits ja fets.

  Aquí som, un col·lectiu majoritàriament de dones que reclamen i lluiten pels nostres drets i per una igualtat real, un col·lectiu que se sent estafat, un col·lectiu que dia darrere dia demostra que som capaços d’educar i tenir cura dels infants d’aquesta ciutat, amb empatia, amb amor, amb passió per la nostra feina, amb respecte i igualtat… començant els processos des de les oficines i continuant per les nostres escoles i, tot això, ho feim nosaltres cada dia amb els fills i filles de la nostra ciutat de Palma, però, que rebem? Empatia? No!, respecte? No!, Igualtat? No! Perquè si cercau al diccionari el que és l’empatia, el respecte i la igualtat, comprovareu que vosaltres no ens tracteu així!! No som bombers ni policies, però també som essencials per la nostra comunitat!!

  Per tot això, demanam ser escoltades i poder començar a cobrar la carrera professional com ho fan tots els treballadors de l’Ajuntament de Palma, Palma activa i Patronat de l'habitatge. Volem cobrar la carrera professional des de gener del 2024, no des de gener del 2023 com es va parlar a les primeres reunions de negociació amb l’anterior gerència del PMEI.

  Volem que quedin assegurats els nostres drets com a treballadores del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants de Palma i que no ens continuïn prenent el pèl. Volem ser escoltades i respectades. Volem que aquest Ajuntament de Palma i els seus governants siguin justos, perquè això no va de dretes o esquerres, ni d'extrems d’una banda o de l’altre... Això va de professionals qualificats i conscienciats amb la importància de la seva feina que demanen moltes coses imprescindibles per poder desenvolupar les seves tasques i funcions de la millor manera possible i que han de fer malabars o, inclús, comprar material o eines amb els seus propis doblers per falta de subministrament a les oficines i escoles.

  No se'ns escolta!!. I, ara ens demanem, Que passaria si nosaltres no complíssim amb el nostre deure d'anar a fer feina cada dia, d’escoltar i atendre a les famílies i els seus infants? Que hem de fer nosaltres si continuen sense escoltar-nos?

  Pararem el món a la següent parada i veurem que passa… pararem el món sense contar contes als nostres nins i nines, pararem el món sense donar resposta a aquesta necessitat impetuosa que els infants tenen per explorar, per manipular, per experimentar, per aprendre cada dia més, sense empatia i sense tot allò que fa especial a les nostres escoles i els nostres serveis… d’igual manera que sentim que els nostres governants estan fent i estan aturant els nostres drets!!"