Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears | 25 d?abril 2024.

Educació proposa canvis tècnics en l'ingrés i accés a la professió docent que afecten el còmput dels títols d'idiomes

    Una vegada aprovada, aquesta modificació afectarà a tots els processos selectius convocats a partir d'aquest moment, inclosos els concursos oposició i el concurs extraordinari de mèrits.

    14/06/2022.
    CCOO ha recordat la urgència per iniciar els treballs sobre aquells temes pendents de rellevància per al professorat que han estat llargament demandats i exposats pel sindicat en les taules prèvies

    CCOO ha recordat la urgència per iniciar els treballs sobre aquells temes pendents de rellevància per al professorat que han estat llargament demandats i exposats pel sindicat en les taules prèvies

    El Ministeri d'Educació i FP (MEFP) ha convocat, amb caràcter extraordinari, a les organitzacions sindicals que formen part de la Mesa Estatal de Negociació Docent amb l'únic ordre del dia de “Avaluar les sentències relatives a la valoració com a mèrit dels certificats acreditatius del coneixement d'idiomes estrangers”.

    Segons al·lega el MEFP, diferents sentències judicials obliguen a considerar i incloure altres certificats de nivell avançat, encara que no siguin atorgats per les escoles oficials d'idiomes.

    Per a donar resposta a tals sentències, el Ministeri proposa la necessitat de complementar l'apartat 2.4 de l'Annex I, en el qual s'estableix una puntuació per a les “titulacions d'ensenyaments de règim especial atorgades per les Escoles Oficials d'Idiomes” (0,5 punts per cada certificat de nivell avançat), amb un apartat de nova creació, el 2.5, que computaria els certificats de coneixement d'una llengua estrangera expedits per centres oficials que es determinin en les convocatòries i acreditin la competència lingüística en un idioma estranger de nivell avançat C1 o C2, segons la classificació del Marc europeu comú de referència per a les Llengües (0,5 punts per cada certificat de nivell avançat).

    CCOO entén que les sentències judicials són d'obligat compliment i que, per tant, han de ser respectades, i entén conseqüentment l'actuació del MEFP per a la modificació del citat annex. No obstant això, el sindicat afirma que aquest reconeixement no pot ser obstacle perquè el Ministeri faci una defensa dels ensenyaments públics, i impulsi i faciliti de manera decidida, clara i amb recursos l'augment significatiu de les places i els ensenyaments a les escoles oficials d'idiomes. Així mateix, ha defensat que la certificació no pot quedar a l'atzar d'ens privats i que, per això, tota persona que vulgui matricular-se en l'ensenyament d'idiomes o acreditar la seva competència ha de tenir garantit l'accés a una plaça i a aquesta possibilitat en una escola oficial d'idiomes pública.

    CCOO també ha plantejat la necessitat d'altres adaptacions tècniques del reglament d'ingrés, com la millora de la comptabilització de la formació permanent per a adaptar-la a la situació i oferta actual, i, en concret, comptabilitzar els cursos de menys de 3 crèdits, aspecte sobre el qual està treballant el MEFP. A més, s'hauria d'abordar com més aviat millor la simplificació en l'adquisició de noves especialitats i en l'accés a un cos de nivell superior per a les persones funcionàries de carreres, així com l'actualització de la normativa del concurs de trasllats.

    En un altre ordre de coses, CCOO ha recordat la urgència per iniciar els treballs sobre aquells temes pendents de rellevància per al professorat que han estat llargament demandats i exposats pel sindicat en les taules prèvies.